Zwanenburg: Twaalf reptielen overleden bij brand reptielenopvang

IMG_6166

Zwanenburg, 11 februari – Bij een brand in een reptielenopvangcentrum aan de Zwanenburgerdijk zijn in de nacht van zondag op maandag twaalf reptielen omgekomen. Bewoners van een bovengelegen appartementencomplex waarschuwden zondagavond rond half tien de brandweer al wegens rookontwikkeling. De brandweer is toen opzoek gegaan naar de oorzaak, maar kon niets vinden.

Om half drie ’s nachts werd de brandweer opnieuw gealarmeerd. Toen bleek de brandlucht bij het reptielenopvangcentrum vandaan te komen. Daar werd een oververhitte lamp aangetroffen waardoor materiaal is gaan smeulen. Warmte lampen gebruikt om de reptielen warm te houden.

Twaalf reptielen kwamen hierdoor om het leven, en enkele anderen zijn er slecht aan toe.

Fotografie: Justin van der Oord & Rowin van Diest

IMG_6177Rookontwikkeling in appartementencomplex in Zwanenburg Rookontwikkeling in appartementencomplex in Zwanenburg Rookontwikkeling in appartementencomplex in ZwanenburgIMG_6185 IMG_6186 IMG_6188

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant?

Een gedachte over “Zwanenburg: Twaalf reptielen overleden bij brand reptielenopvang”

  1. Erik

    Kijk, hier zo FB nu een NIET LEUK button moeten hebben. Beetje ongepast om “vindt ik leuk” aan te klikken. Ook reptielen zijn dieren en het is triest als zij bij een brand omkomen…….

Reacties zijn gesloten.